Ett besök på BVC utöver det vanliga

Igår var vi iväg till BVC med Freja och det var ett besök utöver det vanliga måste jag säga. Hittills har jag haft väldigt positiva upplevelser av alla sköterskor som hanterat Freja (både på BB och BVC) så jag har känt mig trygg i min föräldraroll, aldrig ifrågasatt mig själv. Sköterskan vi träffade igår fick mig dock att ifrågasätta mitt föräldraskap lite grann... Vår vanliga BVC-sköterska (som är toppen) är på semester så vi fick en annan under gårdagens läkarbesök. Hon frågade om hur mycket mat vi ger Freja och blev helt paff över att jag fortfarande helammar. Hon frågade flera gånger om vi inte gav ersättning. Nej, svarade jag, Freja klarar sig fint på bröstmjölken. Hon får gröt lite då och då. Det är ju inte som att vi förvägrar vårt barn mat, men hon är inte upp över öronen förtjust i mat nämligen. Hon är inte särskilt nyfiken på att tugga, svälja och hela den processen. Hon får fortfarande smakupplevelser då hon får smaka på vår mat då och då i väldigt små mängder. Just för att hon ska få upp ögonen för mat! 


Jag frågade om vi skulle ge Freja välling på kvällarna för att se om hon kan sova sig igenom natten. Jag menade på att hon kanske håller sig mätt längre under natten på välling jämfört med bröstmjölk. Nixpix, det spelade ingen roll. Vi skulle försöka ge mer mat, ge mer mat. Och vi skulle g e  m e r  m a t. Jag vet inte om det blev någon miss i kommunikationen mellan oss men... Sen på ICA köpte jag några burkar mat som vi testar på. Hon har fått i sig lite men inte särskilt mycket än så länge. 

Tycker att hon kunde ha varit lite mjukare i tonen på BVC... jag saknar vår gamla sköterska. Kommer kännas skönt i höst när vi får besök av henne tycker jag! 

Vardag | |
Upp