Sista dagen 2017

Tänk att 2016 redan är över, snart. Några timmar har vi kvar det här året innan det är dags att välkomna ett nytt år. Ett år då jag knappt kommer arbeta, bara några enstaka månader i slutet. Istället ska jag ta hand om vår kommande bebis så länge allt går som det ska, vilket vi innerligt hoppas. Jag är så spänd inför 2017 och känner mig så redo! Vi är redo att träffa vår lilla bebis :) Jag hoppas att 2017 har en hel drös med underbara händelser att vänta. Jag tycker i alla fall att 2016 har varit ett jättebra år och om 2017 slår 2016 så kommer jag vara en fruktansvärt lycklig människa nästa år också! 


Hittills idag har jag städat rent toaletten ordentligt, det tog en stund. Då kröp jag ändå inte runt på golvet och drog av alla rör som vi har där inne, phu. Sedan var jag och Edvin ute en sväng, släppte honom vid piren så gick vi ut där en sväng. Just nu vilar jag innan jag ska dra fram dammsugaren. Kroppen behöver mer och mer återhämtning, jobbigt att vara fysisk :) 

Vardag | | Kommentera |

Snart bara fyra dagar kvar!

Det börjar kännas segt att åka till jobbet nu. Det tar bara längre och längre tid för mig med allt - ta på mig kläder, promenera, få in och ur mig ur bilen... ja, ni fattar. Jag blir större och min tyngdpunkt har ändrats. Emellanåt gör det ganska ont och ibland känns det till och med helt okej. Jag styrketränade i måndags, vilket kändes ganska bra. Jag körde lite yoga igår, vissa av de övningarna var inte superbra. Tror inte att jag gör om det som det känns just nu, tyvärr. Bäckenet känns väldigt instabilt och ibland känns det som att hela mitt inre ska landa på golvet, fruktansvärt obehagligt känsla. Men efter idag är det bara fyra arbetsdagar kvar innan jag går på föräldraledighet. Äntligen ska jag få vila lite grann!! 

Graviditet | | Kommentera |

Gravid vecka 37

Vid det här laget väger barnet cirka 3 kg och är ungefär 48 centimeter långt, men det kan skilja sig väldigt mycket mellan olika barn. Barnet fortsätter att träna sina lungor genom att suga in och trycka ut fostervatten. Lungorna är det sista hos barnet som blir färdigutvecklat. Många barn sjunker längre ned i bäckenet vid det här laget, så pass långt ner att det inte går att rucka på huvudet. Bäckenet vidgas och många gravida kan få svårt att sova. 
 
Den senaste veckan har bestått av ganska mycket smärta. Det gör ont inuti, i bäckenet då jag antar att det är ett litet barn där som trycker på nedåt. Till och från när jag har stått upp väldigt mycket får jag ont i ryggen och jag blir ganska snabbt trött. Igår var jag och Pontus på stan och gick runt i cirka 1,5 timme och jag var bra trött efter det!
 
Huvudet är ännu inte fixerat utan det är rörligt. Förhoppningsvis har huvudet fixerat sig inför nästa besök! Jag har fem arbetsdagar kvar att göra innan jag får vara hemma på heltid för att vila inför förlossningen. Det känns bra! Skönt att jag snart ska få vila upp mig, det börjar bli jobbigt att jobba. Idag tror jag att jag hade en nerv i kläm delar av dagen, får se hur det känns imorgon. Hade lite svårt att stödja på höger benet och det ilade lite obehagligt. 
 
Imorgon är vi i vecka 37+0 och går alltså in i veckaa 38!
 
 
 
Graviditet | Gravid vecka 37 | | Kommentera |
Upp