Valborg i år igen

Då var det Valborg i år igen. Jag vet en tjej som inte är särskilt taggad... har bestämt mig för att det blir en nykter helg den här helgen iaf. Det har varit alkohol de senaste 5 eller hur många det nu är... Så ikväll blir det utan. Valborg eller inte. Ska kika in hos Lisette senare ikväll efter att vi har ätit nångång. Brasan orkar jag inte gå o titta på heller. Kalla mig lat, klen, löjlig, fånig - vafan ni vill. Jag har tenta måndag den 9nde och ångesten inför den börjar smyga sig på och jag känner inte alls för den! Ska iaf bli härligt att vara med trevligt folk ikväll!

Solen har varit go idag annars! Har legat ute o pluggat och njutit och sovit. Mumma!

Igår så gymmade jag, köpte mig ett par shorts - 129 kr, vilket kap! Sen hem och greja. Sen till stan igen för att hjälpa brorsan hitta shorts. Det blev bra! Sen en glass i hamnen på det! Årets första mjukglass! Sen pratade jag med Spång och Lisette och det var kaos och det var grejer överallt! Sen hängde jag med Lisette ut i stallet och red lite på Shimmy. Barbacka - första gången jag rider på en häst ordentligt. Smart där! Men fick in tekniken något sånär. Så ska hänga med ut fler gånger och rida lite mer seriöst :)

Sen in till stan igen och fixa sig lite snabbt, hem till Lisette, bli upphämntad av Spång med Källgård och Linnea. Vidare till Mummel i Skövde för att se på liveband och bara ha en förbannat trevlig kväll! Dans och grejer. Det var kuuul! Sen vidare till Max för lite nattakäk. Det var en fin fredag :)


totally nuts :)
Allmänt | | 2 kommentarer |

Allt om min träning - från början till idag.

Som de flesta som känner mig vet, så har träning blivit något av det roligaste jag vet! Jag har nu tränat och följt min egen träning sen augusti 2010. Det är inte ens ett år, men det har ändå hänt en hel del sen dess! Så nu tänkte jag berätta lite grann om vad som har hänt med mig och min kropp sen jag började träna.

När jag gick in i sommaren 2010, efter att ha gjort mitt första år på universitetet i Örebro så kändes det som att jag bara stog och trampade på samma fläck. Jag kom ingen vart och jag mådde inte så bra som jag ville må. Men i slutet av juni vände det lite grann. Jag träffade en riktigt härlig kille... Sen under hela juli så mådde jag fantastiskt bra! Jag och Charlotta träffades minst 6 ggr i veckan efter att vi jobbat och bara hade skit roligt!

I början av augusti var jag fast besluten att jag skulle börja på gym. År 2009 rasade jag i vikt , från 56 kg till 52 kg, på bara några veckor. Jag lyckades gå upp ungefär 3 kg men sen ville det inte mer. Hur mycket jag än åt, så gick jag inte upp mer. Jag ville gå upp mer i vikt. Jag ville känna mig nöjd med mig själv. Jag ville åstadkomma något och komma någon vart! Därför började jag träna. Jag hade det lite kämpigt i början, då jag blev sjuk under 1,5 vecka och fick ligga inne på KSS i Skövde.

Men jag tog tag i livet och när jag började med träningen på allvar så var mina mått, den 5/8-10

Vikt: 55,6 kg

Överarm: 25 cm
Underarm: 20 cm
Midja: 65 cm
Byst: 83 cm
Stuss: 95 cm
Höfter: 81 cm
Lår: 48 cm
Vad: 37 cm

Vad jag har fått höra från mina vänner så var jag väl inte särskilt mycket att hänga i julgranen. Det fanns inte så mycket på min lilla kropp.


Bild från den 3dje juli 2010, på Stora vite sand, Brommö.

Det var härifrån jag började. Jag har sen dess i stort sett kört 3 styrkepass i veckan, med vissa veckor då jag tvingats vila pga sjukdom eller att min kropp har sagt ifrån. Det är viktigt att vila då och då, så att kroppen får läka ordentligt. Då man bryter ner musklerna medan man tränar och de byggs upp under viloperioder. Lite då och då har det varit lite mycket alkohol, vilket inte är bra när man tränar. När jag gick in i 2011 så var mitt första nyårslöfte att inte dricka något på hela januari. Och det klarade jag och mer därtill!

Tror inte jag drack förrän i slutet av februari. Jag har inte varit jätte full sen juldagen, utan har druckit en vinflaska max och kommer ihåg alla mina kvällar. Det känns bra. Mogenhetstecken? Jag vet inte :)

Då jag tycker att styrketräningen är fantastiskt roligt så har jag sen nyår har en vägning och mätningsdag var fjärde vecka. Mycket roligt att se hur det går för mig tycker jag! Det är motiverande. Jag har inte blivit jätte stor under de här månaderna och det har jag inte velat bli heller. Jag vill bara känna mig mer nöjd med mig själv och det gör jag. Men jag är inte riktigt där jag vill vara än.

Och nu är ju sommaren på väg så har tänkt lägga i en liten extra växel. Och det blir mer kondition fram igenom, det blir det. Och idag var det en vägning och mätnings dag! Så här kommer dagens mått:

Vikt: 58,6 kg

Överarm: 28 cm
Underarm: 25 cm
Midja: 65 cm
Byst: 84 cm
Stuss: 96 cm
Höfter: 82,5 cm
Lår: 53 cm
Vad: 36 cm

Som ni kan se har armar och lår ökat med omkring 3-5 cm sen innan jag började träna. Annat har ju ökat respektive minskat också. Jag har även gått upp 3 kg sen dess. Det känns bra och jag trivs! Jag fortsätter på det här spåret så får vi se hur det går helt enkelt. Några bilder från idag:


Dagsform.


Dagsform.


Jag vet att jag inte är den mest vältränade personen och jag är inte ute efter att försöka antyda det heller. Men jag tycker att detta är riktigt roligt och jag trodde aldrig att jag skulle lyckas gå upp i vikt. Men genom myskler så har jag lyckats! Det känns riktigt bra och jag rekommenderar alla att börja träna! Man mår bättre och känner sig i allmänhet mer nöjd med sig själv :)

Mitt motto: Man kan om man vill!
Allmänt | | 2 kommentarer |

Update! Bättre sent än aldrig!

yes. I måndags så vart det lite sol och lite träning! mums! Sen på kvällen åkte jag till Tibro och i tisdags kväll kom jag hem igen. Ville inte hem egentligen, men jaja.. ibland är det så :) Idag var jag uppe i Örebro och började lite grann på arbetet i organisation som är nästa grej att ta tag i. Eller nej, tentan ska tas tag i först.. och innan är egentligen den där individuella uppgiften i etik... Jaa, ni hör ju. Jag har en del o göra!

Det var föreläsning och sen så pluggade jag i två timmar och sen bar det iväg hemåt. Fick sommarjobb på metsä idag också. Har snart varit överallt på det där stället. Nu ska jag vara på kontoret i 5 veckor. Sen finns möjligheten att jag får förlängt och får arbeta i produktionen. Det återstår att se. Spännande sommar med andra ord ;)

När jag kom hem så bar det direkt till gymmet! Och nu har jag kommit hem. Fixat vad jag varit tvungen att fixa och ska läsa en artikel nu för att vara lite förberedd inför imorgon då vi ska fixa med arbetet..

Keep up the good work! Jag har massor o göra :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp